Tack Lasse!

Skeppsbrottet 230pxLasse Nyhlén har dött, finns inte kvar här, men är hemma hos Jesus! Så märkligt och så fort allt gick.

Hade personligen sett fram emot att möta Lasse, då Levande Familjer ska vara med på Barnledarkonferensen 1-3 februari nästa år, men så blir det nu inte. Men några andra från Levande familjer lär vara där, tillsammans med andra goda familjeorienterade organisationer.

LasseNylen 250pxLasse har betytt så mycket för så många. Ett område som han var en stor förebild på var Bibelberättandet bland barnen i Sverige. När hans LP skivor med berättelserna om bl.a. David och Elia kom på -70 talet var det som en helt ny värld öppnades. När Lasse berättade hur "Elia satt vid bäcken Kerit och käkande kanelbullar" eller "bad Bahaalsprofeterna ropa högre för deras gud kanske låg och sov" eller när Davids bröder retades att han inte hade varit med om något häftigt, målade han upp Bibeln bilder i ett helt nytt ljus. De stora hjältarna var vanliga människor och kunde både bli provocerade och irriterade, inte så fromma som man annars lätt kunde tro.
Berättelsen om Elia blev min första undervisning som Mammas hjälpreda på Barnmötet i Myresjö Filadelfia. Eftersom jag kunde berättelsen utantill efter alla gånger jag lyssnat på den, bad mamma mig helt enkelt återberätta den, och det funkade. Barnen lyssnade och jag själv fångades av dramatiken, detaljerna och tron.

Tron kommer av predikan och predikan av Guds Ord.

Lasse kunde verkligen predika! Hur många vuxna kan inte berättelsen om Paulus och skeppsbrottet tack vare Lasse. Eller rockat fett till "med rock´n roll i takten" eller rappat till "Jesus han é bra". Lasses gåva att förmedla Bibelns berättelser var fantastisk!

Men det som jag uppskattat Lasse mest för, var att han aldrig gav upp. Fler människor måste få höra. Fler människor måste förstå. Fler människor måste komma till tro.

En sann evangelist har visat oss vägen hur vi bör tänka och handla i livet. Lasses liv är ett föredöme för alla oss som är barnledare.

1. Berätta Bibelns berättelser
2. Blanda med sånger som har bra texter
3. Hjälp Barnens föräldrar att hålla ihop
4. Hjälp föräldrarna att vara goda föräldrar
5. Å glöm inte ha kul också!

Skeppsbrottet 400pxHär kommer tre sångtexter från Skeppsbrottet, viktiga sånger som många har vuxit upp med, texter som skapar Trygghet, Tro och Tillit, något vi alla behöver.

"Jesus finns fast han inte syns.
De ´e sant, de´ e verkligen sant.
Jesus hör mig när jag ber...
Jesus hjälper mej var dag....."

"Jesus har lovat vara med mig varje dag.
Han har lovat att han ska vaka över mig.
Jesus har lovat att hjälpa mig med allt.
Han har lovat vara med mig varje dag."

"Ifrån den stund då jag vaknar, tills jag åter somnar in,
vill jag leva för min Herre, leva precis som han vill.

Ifrån sextiden fram emot nio,
det är då vi oftast går upp.
Dom flesta vaknar till en väckarklocka,
andra har bara en tupp."

Lasse Nylén, förlaget Filadelfia, Stockholm

 

Marina Andersson 75px

Med varmt deltagande i sorgen för hela fam. Nylén och med stor tacksamhet över Lasses rika och generösa liv.

Från PINGST UNG
Genom Marina Andersson

 

Klicka här för att läsa mer om Lasse och vad han gjort på Wikipedia.

Klicka här för att gå till Levande familjers webbplats med info från familjen om begravningen.